Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rurki z kremem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 2 kostki
mąka 1 kg
śmietana 50 dag
śmietana kremowa 30% 1 1/2 l
cukier puder 4 łyżki
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Rurki z kremem

Mąkę zagniatamy z masłem i śmietaną oraz szczyptą soli. Ciasto zawijamy w folię i odstawiamy do lodówki na ok 30 min. Po tym czasie wyjąć na stolnice i delikatnie rozwałkować na ok 1 mm grubości. Z ciasta wyciąć paski o szerokości ok 2 cm. Rurkę nasmarować masłem a następnie owinąć ciasto i delikatnie posypać cukrem najlepiej grubym. Formę wykładamy papierem do pieczenia i układamy rurki. Pieczemy w temp. ok 200\'C ok 15-20 min. na złoty kolor. Gotowe pozostawiamy by przestygły. Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem pudrem na puszysty krem. Gotowym kremem nabijamy rurki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak