Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybka do pieczywa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczupak 1,5 kg
cebula 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
sól
pieprz
ocet 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Rybka do pieczywa

Rybę sprawić, opłukać, usunąć oczy i skrzela.
Cebulę obrać, zalać 1 l wody, dodać przyprawy i 2 łyżki octu.
Gotować 10 minut.
Włożyć rybę i gotować 20 minut, zdjąć z ognia i pozostawić jeszcze na 10 minut w wywarze.
Rybę podawać przybraną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 05.12.2011 20:01
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak