Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka czosnkowe w bułce tartej

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniki 1 1/2 kg
mąka ziemniaczana 1/2 szklanka
mąka pszenna 1 szklanka
jajko 1 sztuka
sól
masło 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat łyzki
Sól czosnkowa jodowana Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka czosnkowe w bułce tartej

Ziemniaki przeciskamy przez praskę.Dodajemy mąkę ziemniaczaną, dodajemy żółtka, jajko, solimy. Ciasto wyrabiamy na stolnicy, posypujemy mąką tortową. Formujemy \"kopytka\". Gotujemy je w osolonej wodzie. Masło roztapiamy na niewielkim ogniu, dodajmy bułkę tartą i lekko przysmażamy. Dodajemy do niej kopytka, dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 27.11.2010 16:40
ja też :) można też użyc czosnku świeżego, wystarczy dodać zmiażdżony ząbek do bułki tartej
suzana 27.11.2010 13:49
mniam, uwielbiam czosnek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak