Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż zapiekany

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 400 g
pietruszka 200 g
seler 250 g
koncentrat pomidorowy 60 g
ryż 700 g
śmietanka 250 g
masło 100 g
czosnek 1 ząbek
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż zapiekany

Ryż opłukać i ugotować na sypko z połową masła i solą. Wyłożyć na miskę i wystudzić. Warzywa obrać,
umyć, pokroić w makaron, dodać sól i resztę masła, podlać niewielką ilością wody i udusić. Do miękkich
warzyw dodać koncentrat pomidorowy, śmietankę i roztarty czosnek. Warzywa z powstałam sosem wyłożyć na ryż
i lekko zapiec w piekarniku. Posypać koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak