Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z marmoladą w polewie czekoladowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4
cukier 1 szklanka
mąka tortowa 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1.5 łyżeczki
margaryna 1 kostka
marmolada
aromat waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z marmoladą w polewie czekoladowej

Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy mąki, proszek do pieczenia, rozpuszczoną margarynę (nie może być gorąca) i aromat waniliowy. Wszystko mieszamy i taką masę wylać na blaszkę. Pieczemy w temp. 190°C przez ok 60 min (aż się zarumieni). Gotową babkę szprycujemy marmoladą i polewamy polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ALAGOR 26.10.2012 14:53
ciekawy pomysl ;)
Aneta25 03.09.2012 19:40
musi być pyszna
Katarzyna/kate1980 28.06.2012 22:09
bardzo fajna babka
Grażyna13 02.03.2012 10:47
Pomysłowa :)
IlonaAlbertos 07.09.2011 14:46
Lubię takie babki.
Kate131 19.06.2011 08:24
smaczne
Izabela/bella81 10.04.2011 09:25
pyszna
aisoglam 29.11.2010 04:19
fajny sposób na niecodzienną wersję babki
anja3107 27.11.2010 13:55
ekstra babka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak