Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka z dziurką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 4 szklanki
kwaśna śmietana 1 szklanka
jajko 4 sztuki
masło 1 kostka
cukier puder 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka z dziurką

Mąkę, masło, żółtka i śmietanę posiekać nożem, szybko zagnieść ciasto i na dobę wstawić do lodówki. Następnie rozwałkować ja na plastry półcentymetrowej grubości, z których szklanką wykroić krążki, a kieliszkiem środki. Ciasteczka maczać w lukrze utartym z białek oraz cukru pudru, ułożyć na blasze i piec w gorącym piekarniku mniej więcej 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak