Mój schab - pieczony z morelami

Mój schab - pieczony z morelami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    do blaszki i do schabu
  • suszone morele

    20 dag
  • schab bez kości

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Morele umyć w ciepłej wodzie, osuszyć.
Schab opłukać, nożem zrobić w środku otwór i włożyć morele .
Z wierzchu natrzeć solą i pieprzem.
Ułożyć na blasze posmarowanej masłem, posypać wiórkami zmrożonego masła, wstawić do piekarnika, piec ok. 1 godz. w 180°C, polewając wytwarzającym się sosem.
Najlepiej jednak włożyć go do rękawa do pieczenia, będzie bardziej soczysty.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

PaniMISIOWA

08.05.2011 08:33
pyszny

Henryka2

14.12.2010 23:40
Zaraz dodam do ulubionych.

SmacznaPyza

11.12.2010 10:35
bardzo lubię,m chyba bardziej niż taki ze śliwkami

Emilia22

30.09.2010 09:08
apetycznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat