Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurki w aromatycznej zalewie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki 1 kg
woda 4 szklanki
ocet 10 % 1 szklanka
cukier 1 szklanka
Liść laurowy suszony Prymat 3
Gorczyca biała cała Prymat 10 ziarenek

Przepis i sposób przygotowania na: Kurki w aromatycznej zalewie

Kurki gotujemy w wodzie (tak aby woda je zakrywała) wraz z cebulą do momentu,gdy cebula będzie miękka. Z 4 szklanek wody, octu, cukru, ziele angielskiego i liścia laurowego przygotowujemy zalewę. Wszystkie składniki mieszamy i gotujemy 5 min. na małym ogniu. Do każdego słoiczka (ja używam małych, takich po musztardzie) wrzucamy gorczycę i goździka, układamy ciasno ugotowane grzyby i zalewamy gorącą zalewą. Zakręcamy i odstawiamy w ciepłe miejsce. Nie pasteryzujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Żaneta1 18.09.2012 20:01
muszą być pyszne
Żaneta1 18.09.2012 20:01
muszą być pyszne
jasiek 08.09.2011 19:19
wyśmienite kurki
kuklik 17.05.2011 21:53
piękne że aż ślinka leci
angelika14 14.03.2011 17:42
pychota
goofy9 28.11.2010 11:28
super przepis, na pewno skorzystam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak