Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane ogórki w wędzonym łososiu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki 2 szt.
sok z cytryny 2 szt
sól 1|2 łyżeczki
szczypiorek 2 łyżeczki
łosoś wędzony 8 plastów
koper nasion 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane ogórki w wędzonym łososiu

Ogórki obrać,przekroić w wzdłuż wydrążyć nasiona,pokroić na nie wielkie cząstki,do salaterki wlać sok z cytryny,wsypać posiekany szczypiorek i sól,włożyć ogórki i dobrze wymieszać.Przykryć odstawić na kilka godzin,plastry łososia posmarować przygotowaną zaprawą i posypać nasionami kopru,na każdym plastrze ryby ułożyć cząstkę marynowanego ogórka,zwinąć w rulon.Środek rulon spiąć wykałaczką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina45 27.11.2010 14:44
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak