Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik po włosku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 6 sztuk
cukier 1 szklanka
jajko 3 sztuki
mąka 2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
bakalie 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik po włosku

Jabłka pokroić w kostkę, zasypać cukrem, dodać bakalie i odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Następnie wbijać jajka, wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą. Wszystkie składniki wymieszać drewnianą łyżką i przełożyć do blaszki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką. Piec w średnio nagrzanym piekarniku około 40 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak