Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek z kruszonką babci Halinki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 3/4 szklanki
mleko 3/4 szklanki
cukier 3/4 szklanki
jajko 2 sztuki
żółtko jajek 1 sztuka
madera 10 dag
olej 1 łyżka
drożdże 5 dag
cukier waniliowy
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Placek z kruszonką babci Halinki

Z 3/4 szklanki mąki i wszystkich pozostałych składników ciasta zrobić rozczyn i zostawić go w ciepłym miejscu na 7 godz. Następnie dodać pozostałą mąkę, wymieszać i od razu wyłożyć ciasto na blachę. Posmarować jajkiem na wierzchu ułożyć owoce lub dżem. Na wierzch można dać kruszonkę, poczekać aż ciasto podrośnie. Piec około 30 minut w temperaturze 200-220c.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 23.10.2012 08:57
smaczny
adam1f 06.06.2011 00:14
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak