Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w piwie

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
cebula 3 sztuki
sól do smaku
piwo 1 jabłkowe
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 1 torebka

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w piwie

Mięso umyć ,osuszyć i podzielić na porcje ,natrzeć przyprawą do mięsa,posypać cebulą pokrojoną w piórka i zostawić na kilka godzin.Patelnię o grubym dnie dobrze rozgrzać i obsmażyć na niej (bez tłuszczu )mięso oczyszczone z cebuli .Podsmażone mięso podlać 1/2 szklanką wody i dusić do miękkości ,pod koniec duszenia dolać piwo i zostawić odkrytą patelnię (nadmiar płynu ma odparować).Na osobnej patelni udusić do miękkości cebulę ,doprawić ją do smaku pieprzem i solą ewentualnie jak ktoś lubi niewielką ilością cukru .Gdy płyn nam odparuje i cebula będzie miękka wszystko razem mieszamy i dusimy jeszcze kilka minut aby połączyły nam się smaki .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SylwiaMagdaSabin 23.03.2012 20:31
super
SylwiaMagdaSabin 23.03.2012 20:31
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak