Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflet czekoladowo-gryczany

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 3/4 woreczka
jaja 2 szt
cytrynka 1 szt
serek włoski 3/4 szt
masło 1 łyżka
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
mąka 1 łyżka
śmietana 50 ml
cukier puder 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Suflet czekoladowo-gryczany

Kaszę gotujemy na sypko. Odstawiamy i miksujemy w rozdrabniaczu. Serek również miksujemy i mieszamy z kaszą. Dodajemy żółtka jajek roztarte wcześniej z cukrem. Doprawiamy imbirem. Dodajemy startą skórkę z cytryny i mąkę i mieszamy.Dodajemy śmietankę.

W osobnym naczyniu ubijamy pianę z białek i dodajemy do masy. Mieszamy ostrożnie widelcem.

Napełniamy powstałą masą naczynia do mufinek wysmarowane wcześniej masłem.

Czekoladę łamiemy na kawałeczki i wciskamy do sufletu.

Pieczemy w 180 C około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 20.04.2016 22:03
brzmi ciekawie :)
Jolanta40 30.03.2011 19:50
zauważyłam, że zapomiałam w składnikach podac czekoladę :)
Baska Kaska 07.12.2010 14:23
skusiłabym się

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak