Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Steki wieprzowe na dziko

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1kg
marchew,pietruszka
seler
cebule 3
Liść laurowy suszony Prymat 3
ziele angielskie 8ziaren
ziarna jałowca 5ziaren
Goździki całe Prymat 2
szczypta cynamonu
olej 3łyżki
sól, pieprz
sos sojowy 2łyżki
przyprawa uniwersalna Kucharek 2łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Steki wieprzowe na dziko

Opłukane i osuszone mieso posypujemy vegeta.Warzywa myjemy,obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.Jedna cebule drobniutko siekamy,dodajemy roztarte przyprawy i olej.Do oleju z cebula dodajemy warzywa,sos sojowy,pieprz i mieszamy.Mieso nacieramy ze wszystkich stron zaprawa z warzywami,wkladamy do naczynia i przykrywamy.Tydzien marynujemy w chlodnym miejscu 6-8C.Co drugi dzien przewracamy mieso i polewamy postalym sosem.Mieso oczyszczamy z warzyw i kroimy na steki grubosci 1,5cm,lekko rozbijamy tłuczkiem,przyprawiamy sola i pieprzem,oprószamy maka i smazymy z obu stron na złoto az mieso bedzie miekkie.Dwie cebule kroimy w plastry i rumienimy na tłuszczu.Wykładamy po troche cebuli na kazda porcje miesa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak