Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodowe serduszka

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 250 gram
miód 300 ml
kakao 1 łyżka
cukier pół szklanki
mąka 1 kg
jajko 3
proszek do pieczenia 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Miodowe serduszka

W rondlu stop margarynę z miodem, cukrem, kakao i przyprawą korzenną. Kiedy masa ostygnie, rozmieszaj ją z mąką, jajkami, proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Pozostaw na 2 godziny do stwardnienia.

Masę rozrób i rozwałkuj dokładnie i powycinaj z niej serca foremką. Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni Celsjusza i piecz pierniczki przez 10 minut.

Miodowe serduszka smakują najlepiej po paru tygodniach, kiedy piernik skruszeje.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolaxa 23.01.2011 21:13
pyyszne
eli82 30.11.2010 09:27
super
pacpaw 28.11.2010 03:12
I\'m in love

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak