Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane pieczarki z serem, cukinią i oliwkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 15 sztuk
ser żółty 15 dkg
czosnek 2 ząbki
oliwki zielone sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane pieczarki z serem, cukinią i oliwkami

Duże pieczarki umyć i obrać. Wyciąć nóżki i wydrążyć środki.
Farsz: kilka plasterków cukinii i oliwki pokroić w bardzo drobną kosteczkę. Dodać dwa ząbki czosnku, starty na małych oczkach ser żółty. Przyprawić solą, pieprzem.
Wydrążone pieczarki napełnić farszem.
Zapiekać w piekarniku w temperaturze 170-180 stopni przez 15-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ALAGOR 07.12.2012 12:54
mistrzostwo
Joanna108
Joanna108 28.11.2011 14:38
coś w sam raz na zbliżający się karnawał :)
Zoso 26.08.2011 23:16
smacznie wygląda
Misiabe 11.03.2011 20:47
Własnie się nimi zajadam :) Pycha!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak