Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KRUPNIK Z KASZĄ JAGLANĄ

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kości wieprzowe 40 dag.
włoszczyzna 40 dag.
kasza jaglana 10 dag.
ziemniaki 30 dag.
masło 2 dag.
natka pietruszki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: KRUPNIK Z KASZĄ JAGLANĄ

Z kości oraz włoszczyzny gotujemy wywar, solimy. Opłukaną kaszę zalewamy wodą, gotujemy. Wywar przecedzamy, gotujemy na nim obrane oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Wywar łączymy z kaszą. Dodajemy masło i natkę. Przyprawiamy dowolnie do smaku. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 29.01.2011 21:16
lubię tę zupkę
Margo1 29.01.2011 21:16
lubię tę zupkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak