Ziemniaki po a\'la staropolsku

Ziemniaki po a\'la staropolsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1-1,2 kg
  • smalec

    2 łyżki
  • mielony majeranek

    2 łyżeczki
  • cebula

    1 szt
  • masło

    1 łyżka
  • sos Tao tao sojowo grzybowy

    1 łyżeczka
  • bulion

    1-2 łyżki
  • oregano

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wyszorowane ziemniaki ugotować w mundurkach, przestudzić i pokroić w grube plastry.
Cebulę obrać i pokroić w półkrążki.
Plastry ziemniaków przesmażyć na rozgrzanym smalcu.
Przesmażone przełożyć do żaroodpornego, wysmarowanego masłem naczynia, dodać liść laurowy, wsypać cebulę, przyprawić solą, pieprzem i majerankiem oraz oregano. Skropić sosem tao-tao oraz bulionem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i zapiekać około 10 - 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

maryśka

10.07.2011 07:50
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat