Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki po a\'la staropolsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1-1,2 kg
smalec 2 łyżki
Majeranek suszony Prymat 2 łyżeczki
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
sos Tao tao sojowo grzybowy 1 łyżeczka
bulion 1-2 łyżki
oregano 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki po a\'la staropolsku

Wyszorowane ziemniaki ugotować w mundurkach, przestudzić i pokroić w grube plastry.
Cebulę obrać i pokroić w półkrążki.
Plastry ziemniaków przesmażyć na rozgrzanym smalcu.
Przesmażone przełożyć do żaroodpornego, wysmarowanego masłem naczynia, dodać liść laurowy, wsypać cebulę, przyprawić solą, pieprzem i majerankiem oraz oregano. Skropić sosem tao-tao oraz bulionem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i zapiekać około 10 - 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maryśka 10.07.2011 07:50
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak