Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona kapusta na sposób staroświecki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 szt.
woda 2 szkl.
jabłka 3 szt.
bekon 5 plasterków
cukier puder 1 łyżka
kminek 1\\2 łyżeczki
sólpieprz do smaku
galaretka z czarnej porzeczki 1|2 szkl.
ocet jabłkowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta na sposób staroświecki

W misce połączyć składniki,oprócz kapusty.Usmażyć bekon,dodać posiatkowaną kapustę,wymieszać i przyprawić.Wymieszać w misce składniki włożyć do kapusty z bekonem.Rondel przykryć,dusić godzinę aż kapusta zmięknie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 26.11.2010 23:35
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak