Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet z kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 szkl.
cebula 1|2 szt
bekon 4 plasterki
wino białe 4 łyżki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z kapustą

Ubić jajka ze startą gałką muszkatołową i odstawić.Na silnym ogniu szybko podsmażyć pokrojony w kostkę bekon,włożyć cebulę i kapustę,wlać białe wino,wymieszać.przyprawić.Dodać jajka i szybko wymieszać z pozostałymi składnikami.Smażyć omlet,aż jajka się zetną i masa stężeje,złożyć go na pół,podawać gorący.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 26.11.2010 23:34
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak