Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek cygański z orzechami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
cukier 15 dag
rodzynki 5 dag
orzechy 5 dag
daktyle 5 dag
skórka pomarańczowa 5 dag
sok z cytryny 5 dag
sok z cytryny 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek cygański z orzechami

Żółtka utrzeć z cukrem. Dodać sok oraz otartą skórkę z cytryny. Rodzynki opłukać, osuszyć. Daktyle orzechy skórkę pomarańczową drobno pokroić. Ubić pianę z białek. Do żółtek dodać mąkę pianę i bakalie. Wymieszać. Wafel położyć na blachę, a na nim rozłożyć ciasto. Piec około 10 min. W piekarniku nagrzanym 200c.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak