Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keks

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 25 dag
cukier puder 25 dag
masło 25 dag
jajko 5 sztuk
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
bakalie 25 dag
spirytus 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Keks

Margarynę ucierać, dodając stopniowo cukier puder i żółtka. Do utartej masy wlać spirytus i wsypać mąkę zmieszaną z proszkiem. Ciasto delikatnie wymieszać z pianą ubitą z białek oraz drobno pokrojonymi bakaliami. Piec w średnio nagrzanym piekarniku 150-170c około 50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak