Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makagigi miodowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miód 1 szklanka
mak 1 szklanka
cukier 12 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Makagigi miodowe

Na małym ogniu gotować miód z cukrem, aż do lekko zrumienienia. Włożyć sparzony wrzątkiem i osuszyć mak, mieszając smażyć razem około 10 minut. Wyłożyć masę na wilgotna stolnicę rozwałkować pokroić na małe kwadraciki i zostawić do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak