Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makaron domowy do rosołu

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1/2 kg
jajko 2 szt.
woda 1/2 szkl.
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: makaron domowy do rosołu

Na stolnicę wysypać mąkę, dodać jajka, sól i wodę. Zarobić ciasto.Wałkować bardzo cieniutko i jak trochę przeschnie kroić cieniutko ostrym nożem Ugotować w osolonej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 30.08.2013 13:48
pyszny makaron
Beata73 20.05.2012 20:25
pyszny, bo domowy
Beata73 20.05.2012 20:25
pyszny, bo domowy
zajaczekjz 01.01.2011 19:38
Makaron własnej roboty to jest to. Smaku nie da się oszukać:)
madagaskar 28.12.2010 07:44
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak