Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki w occie z cynamonem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 3 kg
cukier 1 kg
ocet 1/2 litra
Goździki całe Prymat kilka sztuk
Trochę cynamonu

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki w occie z cynamonem

Gruszki obrać, większe pokroić w ćwiartki, wydrążyć gniazda nasienne. Cukier zalać octem oraz dwoma szklankami wody, dodać goździki i cynamon, zagotować. Zalewę ostudzić i zalać nią ułożone w garnku gruszki. Odstawić na cały dzień. Na drugi dzień zlać syrop i zagotować. Gruszki wyłożyć do słoików, zalać ostudzonym syropem, zakręcić słoiki, pasteryzować 20-25 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak