Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki z rusztu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 12 sztuk
masło 2 łyżki
natka pietruszki 1 łyżka
olej 3 łyżki
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki z rusztu

Pieczarki opłukać, dobrze wysuszyć, odciąć trzony. Kapelusze posypać solą i pieprzem, skropić olejem i piec 5-10 minut na średnio rozgrzanym ruszcie. Przed podaniem wkładać do każdego kapelusza po kawałku masła utartego z natką pietruszki. Do pieczarek podawać grzanki z białej bułki upieczone także na ruszcie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak