Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w słoninie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 sztuki
cytryna 1/2 sztuki
słonina
pieprz
sól
filet z dorsza 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w słoninie

Podzielić płaty na porcje, skropić cytryną i odstawić na pół godziny, po czym na każdym kawałku ryby, posypanym solą i pieprzem, położyć cząstkę cebuli, owinąć rybę plastrem słoniny, spiąć wykałaczką, ułożyć na patelni i usmażyć z pozostałą cebulą. Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak