Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Baba Jaga

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 200 gr
cukier 1 szklanka
jajko 3 szt
mąka 1,5 szklanki
budyń waniliowy 1 szt
gin 4 łyżki
serek homogenizowany 2 łyżki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
herbata czarna 1/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Baba Jaga

Jaja ucieramy na pulchna masę z cukrem. Dodajemy stopniowo margarynę( najlepiej półpłynną- miękką) i ucieramy dalej. Wsypujemy budyń oraz dokładamy serek i mieszamy. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem i dwie łyżki ginu. Pieczemy około 60 minut w temp 180 stopni. Z herbaty z cukrem i dwoma łyżkami ginu robimy poncz do nasączenia ciasta moc wg. uznania. Ciasto po ostudzeniu nasączamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 08.03.2014 16:50
śliczna i apetyczna
pajbek 04.02.2014 10:53
Wygląda super :-)
Grazyna0211 04.08.2013 16:41
fajny przepis
iziona 22.09.2011 08:06
Jeszcze serka do babki nie dodawałam ,ale ta wyglada apetycznie.
Wacław 05.08.2011 18:03
Ładna i smaczna ta baba jaga !
traktorek 26.12.2010 20:09
pięknie ci wyszła
MAR3STA 27.11.2010 23:34
chciałabym żeby mi się tak babka udała;))
halina17 26.11.2010 19:34
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak