Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynowe risotto z rybą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Szukasz pomysłu na pyszny i jednocześnie ciekawy obiad? Wypróbuj przepis na cytrynowe risotto z rybą. 

Składniki:

ryż 1,5 szklanki
wywar warzywny 1,5 litra
cebula 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
sok z cytryny 2 łyżki
masło 2 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki
kurkuma 1 łyżeczka
ryba 400 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowe risotto z rybą

1. Rybę opłukać i pokroić w kwadraty. 

2. Na patelni roztopić masło, a następnie partiami podsmażyć rybę aż będzie miękka. Odłożyć na talerz.

3. Na reszcie masła podsmażyć posiekaną cebulę i czosnek (zajmie to po około 3 minuty). Dodać 1 łyżeczkę kurkumy, a następnie ryż.  Dokładnie wymieszać, chwilę podsmażyć i zalać gorącym bulionem.

4. Kiedy ryż wchłonie płyn, dolać kolejną część bulionu ciągle mieszając, aż ryż zmięknie.

5. Na koniec skropić ryż sokiem z cytryny, dodać rybę, pietruszkę i delikatnie wymieszać. 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 27.12.2013 16:25
dobry obiad
pajbek 18.09.2013 20:34
Super pomysł :-) pyszne
Grazyna0211 12.08.2013 15:05
bardzo fajne połączenie smaków
Andysz 11.01.2013 12:22
rewelacja;)
Wafelek2601 04.10.2011 16:35
fajny przepis
Iwona51
Iwona51 15.03.2011 23:13
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak