Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki wieprzowe z niespodzianką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 60 dag
chrzan ze słoika 20 dag
miód 2 łyżki
masło 20 dag
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 1 łyżka
jajko ugotowane na twardo 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki wieprzowe z niespodzianką

Polędwiczki oczyścić z żyłek, obsypac przyprawą do mięs Pozostawic na co najmniej 30 minut.Następnie mięso obsmażamy na patelni z obu stron, a później pieczemy w piekarniku w temperaturze 200° C przez 10 do 15 minut, aż uzyska różowy kolor. Mięso wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Jajka ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Chrzan przekładamy na sito i dokładnie odciskamy pozbawiając go soku. Następnie przekadamy go do miski i dodajemy masło oraz miód i starte jajka. Całość dokładnie miksujemy. W ten sposób powstanie krem chrzanowy. Kroimy pierwszy plaster polędwiczki o grubości 0,5 cm, ale nie docinamy go do końca. Następnie przesówamy nóż o kolejne 0,5 cm i tym razem docinamy plaster do końca. Dzięki temu powstanie plaster centymetrowej grubości. Pomiędzy
nacięte plastry wkładamy krem chrzanowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 11.01.2013 12:22
bardzo lubie;)
angelika14 21.06.2012 14:27
cudowny przepis, wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak