Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukselka w śmietanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 15 szt.
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
mleko 2 szklanka
śmietana 30% 4 łyżki
ser żółty 1|2 szkl.
sól do smaku
pieprz do smaku
gałka muszkatołowa do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka w śmietanie

Ugotować brukselkę w osolonym wrzątku,odcedzić posypać gałką odstawić.Z mąki i masła zrobić białą zasmażkę.Wlać mleko i mieszać aż sos zgęstnieje,wówczas dodać śmietanę.Do sosu włożyć ugotowaną brukselkę podgrzać doprawić do smaku.Potrawę przełożyć do żaroodpornego naczynia posypać startym serem i zapiekać kilka minut,podawać grace.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak