Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

morszczuk ze słonecznikiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat 4łyżki
pestki słonecznika 5łyżek
śmietana kwaśna 3łyżki
Czosnek suszony Prymat 1łyżeczka
sól
pieprz
olej do smażenia
filet z morszczuka 2 z morszczuka

Przepis i sposób przygotowania na: morszczuk ze słonecznikiem

Filety umyć,osuszyć i pokroić na pół.Oprószyć pieprzem i solą,panierować w rozkłóconym jajku i bułce.Smażyć na rozgrzanym oleju.Śmietanę dokładnie wymieszać z czosnkiem i szczyptą soli,polać rybę.Na rozgrzaną patelnię wsypać pestki słonecznika i uprażyć.Ostudzić i posypać rybę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak