Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ruskie pierogi z miętą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka tortowa 1kg
jajko
sól szczypta
olej rzepakowy 1łyżka
Farsz:
ziemniaki 1kg
mięta suszona
sól
pieprz
masło do okraszenia

Przepis i sposób przygotowania na: ruskie pierogi z miętą

Ziemniaki obrać,ugotować w osolonej wodzie.Jeszcze ciepłe zmielić i ostudzić.Wymieszać z rozdrobnionym twarogiem i miętą,doprawić.Składniki na ciasto wymieszać z ciepłą wodą,wyrobić.Wykrawać krążki,nakładać farsz i zlepić brzegi.Ugotować w osolonym wrzątku ok.1min do wypłynięcia.Podawać z masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 14.06.2011 11:14
ciekawe, z miętą jeszcze nie próbowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak