Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

potrawka z soczewicą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica 50dag
seler naciowy
cebule 2
marchewki 3
pomidory z puszki 1puszka
ząbki czosnku 3
kiełbaski frankfurterki 50dag
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: potrawka z soczewicą

Soczewicę opłukać,ugotować w osolonej wodzie na małym ogniu.Odcedzić.Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.Kiełbaski pokroić w kawałki i usmażyć z czosnkiem.Cebulę obrać i pokroić w talarki.Usmażyć na oleju.Marchewki i selera obrać,umyć i pokroić.Włożyć do cebuli i dusić do miękkości.Dodać pomidory,kiełbaski i czosnek.Wymieszać z soczewicą.Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak