Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RISOTTO Z MIĘSEM WIEPRZOWYM

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 300 g.
papryka 2
bekon 100 g.
cebula
natka 1 pęczek
olej 2 łyżki
wieprzowina 300 g.
starta skórka z cytryny
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: RISOTTO Z MIĘSEM WIEPRZOWYM

Paprykę oczyścić z nasion, pokroić w paski, tak samo kroimy boczek. Mięso kroimy w plasterki, cebulę w ćwiartki. Natkę należy posiekać. Na oleju smażymy bekon, następnie ok. 4 min. smażymy mięso. Dodajemy paprykę oraz cebulę tak aby się zeszkliła, doprawiamy do smaku. Dosypujemy ugotowany wcześniej ryż, chwilę smażymy. Łączymy z bekonem, doprawiamy, dosypujemy natkę pietruszki oraz skórkę z cytryny. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 11.01.2013 12:17
pyszne danie;)
Margo1 13.12.2010 09:13
też dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak