Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowo-dyniowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 30 dkg
wywar warzywny 3 l
śmietana 12% 100 ml
seler nać 2 łyżki
makaron 25 dkg
sól do smaku
bulion 1 kostka
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżeczka
przecier pomidorowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowo-dyniowa

Do wywaru warzywnego wrzucić kostkę bulionową, przecier pomidorowy oraz pokrojoną w kostkę dynię. Doprawić solą, pieprzem lubczykiem i selerem. Gotować do momentu aż dynia będzie na tyle miękka, że można będzie roztrzepać ją mątewką. W osobnym garnku ugotować makaron al dente. Włożyć makaron do zupy zagotować zaprawić śmietaną( posolona, żeby się nie zważyła) i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 01.08.2013 14:46
pomidorową uwielbiam ale w połączeniu z dynią jeszcze nie jadłam
Betka 11.01.2013 12:17
oryginalny pomysł;)
traktorek 27.06.2011 16:53
ciekawe połączenie
MAR3STA 26.11.2010 16:53
ciekawy smak;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak