Wątróbka i groszek

Wątróbka i groszek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka wieprzowa

    30 dag
  • mrożony zielony groszek

    15 dag
  • bulion warzywny

    1 szklanka
  • masło

    4 łyżki
  • cukier

    1/2 łyżeczki
  • mąka

    1 łyżka
  • sól, pieprz

    1/2 łyżki
  • cebula czerwona

    2 szt
  • jabłko kwaśne

    kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obrać drobno pokroić. Wątróbkę oczyścić, pokroić na kawałki. Jabłka obrać pokroić w kostkę, włożyć do rondla, podlać łyżką wody, poddusić.
Łyżkę masła stopić na patelni dodać cebulę , cukier zeszklić. Dodać groszek, smażyć przez chwilę. Wlać bulion, dodać jabłka, gotować przez 10 minut. Przyprawić solą i pieprzem.Pozostałe masło rozgrzać na patelni dodać wątróbkę, którą najpierw oprószamy maka i obsmażyć z każdej strony. Wątróbkę ułożyć na warzywach z jabłkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

dianix

27.01.2012 08:41
ciekawe

Anna141

23.06.2011 10:36
niezłe

IZABELA29

21.05.2011 13:19
smacznie

iwona332

23.09.2010 23:57
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat