Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fondue

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

białe wino 1 kieliszek
ser ementaler 0,5 kg
sok z cytryny 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fondue

Do naczynia żaroodpornego wlewasz kieliszek białego wina i wsypujesz starty na tarce ser ementaler. Dodajesz sok z cytryny (sprawi, że ser szybciej się roztopi), sól i pieprz do smaku. Rozgrzewasz piekarnik do temperatury 200 stopni Celsjusza i trzymasz w nim danie przez 30-40 minut.

Podawaj ze świeżym pieczywem. Potrawa idealna na zimowe wieczory.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak