Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe hamburgery

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 2 łyzki
czosnek 1 ząbek
sałata zielona 2 liście
pierś z kurczaka 1
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
pomidor 1
cebula 1
olej do smażenia 3 łyżki
kajzerka 2 z sezamem

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe hamburgery

Kajzerkę z sezamem przekrój na pól. Posmaruj obie połowy masełkiem czosnkowym (masło z przeciśniętym przez praskę czosnkiem). Bułki wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 5 minut. Pierś z kurczaka podziel na dwie części. Panieruj w jajku i w bułce tartej i smaż przez 10 minut z każdej strony. Pomidor umyj i pokrój w plasterki. Cebulę poszatkuj. Liście sałaty umyj. Na dolną połowę kajzerki połóż kolejno: liście sałaty, kotlet z piersi kurczaka, plasterki pomidora i poszatkowaną cebulę. Całość przykryj górną połową kajzerki.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak