Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszony indyk z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 50 dag
olej ok.1 łyżki
jabłko winne 2 szt.
wino białe 1/2 szklanki
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 szczypta
śmietana 12% 200 ml
mąka pszenna 2-3 łyżki
sól, pieprz
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat
woda 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Duszony indyk z jabłkami

Mięso kroję w paski, przyprawiam solą, pieprzem i przyprawa do drobiu. Obsmażam na rozgrzanym tłuszczu. Jabłka obieram, kroję na ćwiartki, a następnie plastry i dodaję do mięsa. Następnie wlewam białe wino i duszę ok. 5 min.
Mieszam śmietanę, zimną wodę i mąkę i dodaję do mięsa, przyprawiam curry, mieszam i gotuję ok. 8 minut.Podaję z ryżem na sypko lub ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 15.01.2012 01:58
Ulala - smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak