Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makrela zapiekana z tartą rzepą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makrela 1
sól gruboziarnista 1 łyżka
sos sojowy 1 łyżeczka
rzepa 2 łyżki (starta)

Przepis i sposób przygotowania na: makrela zapiekana z tartą rzepą

Makrelę oczyścić z zewnątrz nie odcinając płetw ani łba, przekroić ostrym nożem na pół, wypatroszyć, natrzeć mocno solą, odstawić na 20 minut do lodowki.

Rozgrzać patelnie do pieczenia bez tłuszczu, kłaść na nią rybę (ryby) i piec trzymając patelnię w powietrzu okolo 6-7 cm nad mocnym ogniem, aż ryba zrumieni się po obu stronach.

Podawać na półmisku z tartą rzepą polaną sosem sojowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 15.08.2011 12:44
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak