Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka cygańska

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 4 sztuki
marchewka 4 sztuki
masło 5 dag
whisky 3 łyżki
cukier 1 łyżka
migdały 5 dag
tymianek 3 (świeży)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka cygańska

Cebule i marchewki umyć, osuszyć, obrać i pokroić w cienkie plasterki. Migdały po sparzeniu obrać ze skórki. Cebulę zeszklić na rozgrzanym na maśle lub oliwie z oliwek. Dodać marchewkę, cukier i whisky. Przyprawić do smaku solą i pieprzem( najlepiej świeżo zmielonym), dodać posiekany tymianek. Warzywa poddusić na małym ogniu w miarę potrzeby podlewając wrzątkiem. Zdjąć z ognia, przełożyć do salaterki,. Tak przygotowaną sałatkę podawać na gorąco posypaną posiekanymi migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 23.02.2014 14:05
super kolacja
IKrakowianka 06.02.2014 12:21
fajne składniki więc i super sałatka z nich wychodzi
RenataZ-et 20.01.2014 20:31
świetny smak
ben-ka 13.11.2011 08:00
dla mnie to też coś nowego.
annagebalska 25.04.2011 07:11
ciekawe
Ania67 13.12.2010 21:28
Ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak