Sałatka cygańska

Sałatka cygańska

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    4 sztuki
  • marchewka

    4 sztuki
  • masło

    5 dag
  • whisky

    3 łyżki
  • cukier

    1 łyżka
  • migdały

    5 dag
  • tymianek

    3 (świeży)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebule i marchewki umyć, osuszyć, obrać i pokroić w cienkie plasterki. Migdały po sparzeniu obrać ze skórki. Cebulę zeszklić na rozgrzanym na maśle lub oliwie z oliwek. Dodać marchewkę, cukier i whisky. Przyprawić do smaku solą i pieprzem( najlepiej świeżo zmielonym), dodać posiekany tymianek. Warzywa poddusić na małym ogniu w miarę potrzeby podlewając wrzątkiem. Zdjąć z ognia, przełożyć do salaterki,. Tak przygotowaną sałatkę podawać na gorąco posypaną posiekanymi migdałami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Motorek

23.02.2014 14:05
super kolacja

IKrakowianka

06.02.2014 12:21
fajne składniki więc i super sałatka z nich wychodzi

RenataZ-et

20.01.2014 20:31
świetny smak

ben-ka

13.11.2011 08:00
dla mnie to też coś nowego.

annagebalska

25.04.2011 07:11
ciekawe

Ania67

13.12.2010 21:28
Ciekawa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat