Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z boczkiem i cukinią

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata lodowa
papryka czerwona
cukinia
bulion 1szkl
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z boczkiem i cukinią

Boczek pokroić w paski i usmażyć.Pieczarki oczyścić,pokroić w plasterki i usmażyć na boczku.Paprykę umyć,usunąć gniazdo nasienne,miąższ pokroić w paski.Cukinię obrać,pokroić w półplastry.Podsmażyć,wlać bulion i wkruszyć kostkę.Poddusić.Sałatę umyć,osuszyć i porwać w niewielkie kawałki.Warzywa z boczkiem i pieczarkami wyłożyć na sałatę,posypać posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak