Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz do pierogów - Kasza gryczana z serem i skwarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kaszy gryczanej 2 torebki
sera białego 25 dag
boczku wędzonego 25 dag
cebule 2 szt.
ząbki czosnku 3-6
szczypiorek do smaku
sól, pieprz do smaku
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz do pierogów - Kasza gryczana z serem i skwarkami

Kaszę gotujemy wg przepisu na opakowaniu, odcedzamy, studzimy. Boczek kroimy w kostkę, topimy na patelni. Cebulkę drobno pokrojoną rumienimy na tłuszczyku. Do wystudzonej kaszy dodajemy pokruszony ser, usmażoną cebulkę i boczek oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.Dla smaku i ładniejszego koloru można dodać posiekany szczypiorek. Doprawiamy solą i pieprzem. W przygotowane krążki z ciasta, nakładamy farsz, zaklejamy i wrzucamy na osolony wrzątek. Od wypłynięcia gotujemy (na wolnym ogniu) około 5 minut. Odcedzamy z wody. Jeśli od razu nie podajemy do jedzenia, przeciągamy pierogi olejem,aby się nie posklejały.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aida 04.09.2012 11:14
Hmm sosem?... ja po prostu lubię z wody i wtedy skwareczki, albo smażone :)
Ewa104 04.09.2012 10:08
Super farsz.Z jakim sosem proponowałabyś podać te pierogi? A może tylko polać masełkiem?
Justyna223 10.08.2011 07:33
wygląda pysznie
jolaxa 27.06.2011 22:06
pycha
stokrotka 14.06.2011 05:43
dobre
joanna77 20.05.2011 14:12
pyszności
berys18 09.02.2011 09:00
nigdy nie jadłam z gryczaną, wygląda pysznie
MAR3STA 13.12.2010 17:18
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak