Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łosoś na porach z pistacjami i bazylią

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pory 6 szt.
oliwa 5 łyżek
sól
pistacje słone obrane z łupin 30 dag
Przyprawa curry orientalna Prymat szczypta
filet z łososia 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: łosoś na porach z pistacjami i bazylią

Dokładnie umyj pory, odkrój zielone części i potnij je w plastry. Na patelnię wlej oliwę i wrzuć na nią pokrojone pory i posól je od razu do smaku . Smaż na średnim ogniu ok. 7-10 minut. W ten sposób pory nie tracą ładnego zielonego koloru. Obrane z łupinek pistacje drobno posiekaj. Połowę pistacji dodaj do porów wraz ze szczyptą curry i pieprzem. Całość wymieszaj i odstaw z ognia. Filet z łososia pokrój w kawałki i gotuj 8 minut w osolonym wrzątku. Pory ułóż na talerzu, na nie łososia, posyp bazylią i pistacjami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 06.03.2012 18:50
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak