Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet z polędwicy wieprzowej w cieście

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 2 plastry
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna
oliwa 3 łyżki
siemię lniane
orzechy nerkowca

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet z polędwicy wieprzowej w cieście

Polędwicę dłonią ściśniętą w piąstkę rozgnieść. Przyprawić czosnkiem, solą, pieprzem i ziołami.
Ciasto: Oliwę z oliwek wlać do miseczki. Siemię lniane, orzechy zmielić na drobno. wymieszać z oliwą. Przyprawić kucharkiem i imbirem.
W cieście zanurzyć polędwicę. Ułożyć na blaszce, na papierze do pieczenia.
Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 12.07.2012 21:54
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak