Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indykowa rolada z porem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

por 1 szt
płatki migdałowe 10 dag
masło 2 łyżki
olej 2 łyżki
sok z pomarańczy 4 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
miód 5 łyżek
zioła pr
żółtko jajek
sól, pieprz
indyk 1,3 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Indykowa rolada z porem

Mięso oczyszczone natrzeć ziołami, solą i pieprzem. Chłodzić 30 minut, por oczyszczony podzielić na pojedyncze liście, opłukać i włożyć na 5 minut do osolonego wrzątku. Miękkie liście osuszyć. Ułożyć pora na płacie mięsa, polać roztopionym masłem, posypać płatkami migdałów. Roladę zwinąć,zawiązać nicią i obsmażyć na oleju. Przełożyć do brytfanny, podlać wodą 100 ml, posmarować miodem wymieszanym z sokiem z pomarańczy i cytryny. Piec 40 minut, często smarując miodem. Wyjąć i usunąć nici. Ponownie ułożyć w brytfannie. Posmarować żółtkiem i obsypać płatkami migdałowymi, dociskając mocno do mięsa. Piec 10 minut, aż staną się złociste.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 23.02.2011 08:44
bardzo ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak