Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina 50 dag
biała kapusta 1 główka
marchew 2-3 sztuki
cebula 2 sztuki
ziemniaki młode 3-4 sztuki
margaryna 1 łyżka
mąka 1 łyżka
pomidory 3-4 sztuki
koperek pęczek
sól, pieprz, papryka w proszku do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kapusty

Wieprzowinę podgotować wieczorem w lekko osolonej wodzie i pozostawić w chłodnym miejscu do następnego dnia. Do rosołu dodać poszatkowaną grubo kapustę, pokrajane w krążki marchewki oraz cebulę pokrajaną w kostkę.wszystkie składniki ugotować do miękkości. Mięso wyjąć, pokrajać w kostkę i włożyć z powrotem do zupy. Zupę można zagęścić zasmażką zrobioną na tłuszczu i mąki lub 2 łyżkami płatków jęczmiennych. Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Na samym końcu gotowania dodać do zupy obrane ze skórki pomidory. przed podaniem posypać wszystko koperkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 22.04.2011 10:34
super
iwona332 22.04.2011 10:33
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak