Zupa z kapusty

Zupa z kapusty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wieprzowina

    50 dag
  • biała kapusta

    1 główka
  • marchew

    2-3 sztuki
  • cebula

    2 sztuki
  • ziemniaki młode

    3-4 sztuki
  • margaryna

    1 łyżka
  • mąka

    1 łyżka
  • pomidory

    3-4 sztuki
  • koperek

    pęczek
  • sól, pieprz, papryka w proszku

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wieprzowinę podgotować wieczorem w lekko osolonej wodzie i pozostawić w chłodnym miejscu do następnego dnia. Do rosołu dodać poszatkowaną grubo kapustę, pokrajane w krążki marchewki oraz cebulę pokrajaną w kostkę.wszystkie składniki ugotować do miękkości. Mięso wyjąć, pokrajać w kostkę i włożyć z powrotem do zupy. Zupę można zagęścić zasmażką zrobioną na tłuszczu i mąki lub 2 łyżkami płatków jęczmiennych. Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Na samym końcu gotowania dodać do zupy obrane ze skórki pomidory. przed podaniem posypać wszystko koperkiem

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iwona332

22.04.2011 10:34
super

iwona332

22.04.2011 10:33
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat