Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bawole oczy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szkl
cukier 1 szkl
jajko 3
masło 15 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
dżem
rodzynki
kakao 2-3 łyzki
galaretka pomarańczowa

Przepis i sposób przygotowania na: Bawole oczy

Z mąki, jajek, cukru, masła i proszku do pieczenia zrobić ciasto.Podzielić je na 2 części.Do jednej dodać kakao.Jasne ciasto wyłożyć na blachę, posmarować dżemem. Z ciemnego ciasta formować małe kulki wielkości orzecha laskowego, do środka wkładając po kilka rodzynek.Kulki rozłożyć na warstwie dżemu i piec ok 40 min w temp.180 stopni.Ostudzone polać tężejącą galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 15.04.2012 11:17
smaczne
ronald88 27.09.2011 14:36
super
suzana 26.11.2010 13:47
rzuca się w oczy;)
Misiabe 26.11.2010 12:04
Genialna nazwa!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak